A fejbőr a hámsejtjeit rendszeresen cseréli, az elhalt sejtek kis mértékű eltávolítása fiziológiailag történik. Ha a hámlás intenzív, egyensúlyhiány keletkezik a faggyú előállítása és az immunrendszer reakciója között. Ilyenkor alakul ki a korpásodás, ami a fejbőr olyan állapota, amikor azon fehér és száraz „pelyhek” jelennek meg a haj tövében. Az okok között szerepel többek között a malassezia furfur (napgomba), a proliferáció (élesztőgomba elszaporodása), valamint a megnövekedett faggyú kiválasztás. A faggyú képződés zavara előállhat a hormonok, a stresszes életmód vagy pszichológiai hajlam miatt, továbbá a helytelen, magas zsírtartalmú étrend folytán is.
A HS MILANO a korpásodás problémájának egészével foglalkozik, vagyis azzal a szinergikus tevékenységgel, amelynek a célja a fejbőr élettani egyensúlyának helyreállítása, növényi összetevőkben gazdag termékekkel.
A termékek SLS-, SLES-, szilikon-, parabén- és mesterséges színezék mentesek, jellemzően Olaszországban megtalálható növényi összetevőkkel.